forex trading logo

Авторизация



Кто на сайте

Сейчас 42 гостей онлайн

Статистика

Пользователи : 3715
Статьи : 329
Ссылки : 6
Просмотры материалов : 110641

 

 

http://teplovod.dp.ua

Фильтры воды

Водонагреватели

Насосы

Газовые котлы

Газовые колонки

Home На допомогу майстру виробничого навчання
На допомогу майстру виробничого навчання
Викладачі та майстри в/н діляться досвідом


Збірник методичних розробок уроків до теми «Приготування страв з риби та морських продуктів», кухар 4 розряду. Автор: майстер в/н МПТУ Скочко С.Г.;

Збірник методичних розробок уроків до теми «Приготування страв з мяса, сільськогосподарської птиці та субпродуктів», кухар 4 розряду. Автор: майстер в/н МПТУ Окара І.М.;

Методична розробка «Використання інтерактивних методів навчання на семінарському занятті за темою «Холодні страви і закуски з риби і м’яса»».Автор: викладач ВПУ №17 Пономарьова Л.О.;

Робочий зошит з виробничого навчання до тематичного блоку «Приготування страв з риби та морських продуктів», авторський колектив КЦПОРКТРС;

Методична розробка «Вдосконалення прийомів і навичок при роботі в гарячому цеху», автор: майстер в/н КПБЛ Гришковська А.М.;

Робочий зошит з організації виробництва та обслуговування (кухар), автор: викладач КНВЦ Теплова І.П.;

Щоденник з професійно-практичної підготовки барменів (кваліфікація: 4р), автор: майстер/н КЦПОРКТРС Сокуренко Л.О.;

Посібник «Проблемні питання і тести контролю знань учнів для професій «кухар», «офіціант», автор: викладач КЦПОРКТРС Моторна О.О.;

Робочий зошит з спецтехнології приготування їжі з основами товарознавства до тематичного блоку «Технологія приготування перших страв» (кухар 3р), автор: викладач КНВЦ Коваль Т.В.;

Посібник з етики та психології. Укладач: викладач психології та професійної етики Павленко Л.Г.

НІКУЛІНА А.С., СІЛАЄВА І.Є., ШЕВЧУК С.С. Сучасний урок в професійній школі: проектування, організація, аналіз: Методичний посібник. – Донецьк: ДІПО ІПП. – 2008;

Вимоги до порядку розробки, погодження та затвердження комплексних кваліфікаційних завдань з професій побутового обслуговування, ресторанного сервісу та торгівлі/ укладач О. Гришаєва. Дніпропетровськ. – НМЦПТО у Дніпропетровській області, 2014;

Методичний посібник з предмету «Охорона праці» для учнів спеціальності «Кухар, кондитер», автор: викладач Мокрокалигірського професійного аграрного ліцею Гордієнко О.М.;

Зошит на допомогу учневі при вивченні теми «Технологія приготування пряникового тіста, виробів з нього»/ укладач: С.М.Письмоченко – Кривий Ріг

Робочий зошит на допомогу учневі при вивченні теми «Класифікація та асортимент кисломолочних товарів, вивчення їх споживчих властивостей, маркування, пакування та вимоги до зберігання», Кривий Ріг

Навчальний фільм «Обробка лускатої риби. Приготування напівфабрикатів з чистого філе.». Автор: викладач ДЦПО Циценкова Т.В.

 
Щоденник виробничого навчання

Методичні рекомендації щодо використання щоденника виробничого навчання з професії "Офіціант", кваліфікація - 3 розряд. Розробник: заступник директора з НВЧ КЦПОРКТРС Слюсарєва О.В. Завантажити тут

 
Організація та здійснення передвипускної виробничої практики на підприємстві в умовах бригадної праці

Навчально-виробничий процес у професійно-технічних училищах і виробничі процеси на базових підприємствах (майбутніх робочих місцях практики учнів) здійснюються незалежно один від одного. Завдання майстра полягає в тому, щоб визначити виробничі процеси і відповідні робочі місця, що сприяють найкращій організації виробничої практики. Наприклад, робочі місця у легкій промисловості не постійні і нерегламентовані робочими планами, що викликає значні труднощі навчально-виробничого і виховного характеру у роботі майстра.В запропонованих рекомендаціях Ви ознайомитесь з вимогами до організації та здійснення передвипускної виробничої практики на підприємстві в умовах бригадної праці для учнів груп кравців. Завантажуйте тут.

 
Все про сучасний урок

Методичні рекомендації "Сучасний урок в педагогічній та організаційно-методичній діяльності керівних кадрів ПТНЗ". Методичні рекомендації містять матеріали науково-дослідницької роботи ка-федри методики професійного навчання та охорони праці ДІПО ІПП з проблеми без-перервної освіти керівних кадрів професійних навчальних закладів, основний довід-ково-інформаційний матеріал та методичні рекомендації щодо підготовки, організації та проведення сучасних уроків виробничого та теоретичного навчання в ПТНЗ, їх аналізу за різними методиками. Завантажуйте тут.

 
Загальна підготовка майстра до занять

Для успішного проведення занять майстрові виробничого навчання важливо добре підготуватися до них. Майстер повинен зовсім чітко уявляти собі, коли, чому і як учити. Більш детальніше тут.

 
Переліки кваліфікаційних пробних робіт з професії кухар

З основними вимогами щодо організації передвипускної практики, розробки переліків кваліфікаційних пробних робіт та проведення ДКА з професії кухар, кваліфікація 4 розряд Ви можете ознайомитись тут.

 
Вимоги до уроку

Методика та організація виробничого навчання дуже залежить від мети цього навчання на відповідному етапі (операційний етап, етап виконання комплексних робіт). Це дуже важливе методичне положення, яким постійно повинен користуватися майстер. Мета навчання, тобто, що повинні досягти, визначає і зміст, і форми, і методи, і засоби навчання. Завантажити тут.

 
Методи виробничого навчання

Методи навчання класифікують в залежності від джерел інформації, на основі якої формують знання, навички, вміння, а також від характеру та співвідношення діяльності майстра та учнів при використанні цих джерел. Тому загальні методи виробничого навчання можна розділити на три групи. Більш детально Ви можете ознайомитись тут.

 
Прийоми активізації

Для підвищення рівня знань учнів майстру виробничого навчання необхідно застосовувати різні методичні прийоми для активізації розумової діяльності на різних етапах уроку. Саме ці прийоми Ви можете завантажити тут.